DOLAR 32,2855 0.04%
EURO 34,7325 -0.02%
ALTIN 2.402,140,09
BITCOIN 2034002-0.69422%
Rize

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Deremizi Temizleyelim (10.02.2008)

Deremizi Temizleyelim (10.02.2008)

28 Aralık 2014 19:58
Deremizi Temizleyelim (10.02.2008)
0

BEĞENDİM

Melyatderesi Derneği ve Melyatderesi İnternet Sitemizin projeleri arasında önemli yer tutan “Deremizin Temizliği”,  Çöp arabası ve Konteyner temini ile ilgili hususunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla; 10.02 2008 Pazar Günü saat 09:00’da “Beykoz Belediyesi Burun Bahçe Sosyal Tesislerinde Köyüne ve Deresine gönülden bağlı olduğunu düşünen tüm Hemderelilerimiz ile bir araya geldik.

 

Toplantıya  Mustafa Babal, Aleattin Aktepe, Yakup Asmalı, Mehmet Ali Uyumaz, Kerim Bayraktutan, Ayhan Aytepe, Onur Konan, Dursun ali Uyumaz, Hidayet Uyumaz, Gülay Aksu, Yıldız Aksu, Mehmet Aksu, Hayrettin Oğuz, Muammer Bakır, Adnan Ökten, Şeraffetin Aktepe, Hakan Aktepe, İbrahim Ökten, Hamdi Akardaş, Gürsel Kantoğlu, Zeynel Hakkı Kantoğlu, İsmail Babal, Salim Konan, Metin Akar, Muzaffer Morgül, Hatice Tafralı, Nezahat Tandoğan (Kanbur), Yasin Aksu, Rahşan Bayraktutan, Vedat Kayıkçı, Yalçın Aktepe, Mehmet Yaşar Aktepe, Himmet Bayraktutan, Abdurrah Akardaş, Emine Akardaş, Mustafa Tafralı, Şeref Ergenç, Alaattin Ergenç, Aslan Güngör, Ömer Ökten, Ömer Asmalı, Necat Ökten, Ferit Tandoğan katılmıştır.

 

 

10.02.2008 Pazar Sabah saat 09.00 dan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Burun Bahçe Sosyal Tesislerine gelmeye başlayan konukların kahvaltılarını bitirmelerinin ardından oturma düzeninin konferans şekline dönüştürülmesi ile toplantıya geçildi.

 

 

Dernek Başkanı Alaattin AKTEPE, Melyat Deresi Derneğinin Kuruluş amaçlarından biri olan Melyatderesi etrafındaki köylerin ve dere yataklarının temizlenmesi olduğundan bahsederek bu konu hakkında yapılan çalışmaları hatırlattı.

 

Ömer ÖKTEN, Araç maliyetinin yaklaşık 70.000 YTL , konteynırlar için 180 YTL gibi maliyet çıkarıldığını Pazar ilçesi beledide başkanı ile görüşüldüğünü, kış aylarında haftada da 1 gün yaz aylarında haftada 2 gün bizim belirlediğimiz güzergahlarda çöp toplama işleminin yapılacağı aracın diğer günlerde ilçe belediyesince kullanılacağı bilgisi verildi. Zelek köyünün ırmak kenarlarında çöp toplama kampanyası başlattığını aktardı.

 

Hamdi AKARTAŞ, Aracının gücünün önemli olduğunu köylerimizde kullanılmak için alınacak aracın mutlaka 0 km . ve motor gücü yüksek bir araç olması gerektiğini aktardı.

 

Salim KONAN, ISUZU markası satış yetkililerinde tanıdıkları olduğunu aracın tespit edilen maliyetin altında bir fiyatla alınması konusunda destek olabileceğini aktardı.

 

Alaattin AKTEPE, üye sayının artırılması ve aidatların düzenli toplanmasının derneğimize ciddi bir gelir sağlayacağını aktardı.

 

Ömer ÖKTEN, başlangıçta maddi anlamda sorunlar yaşanacağından ancak ilk araçlar temin edilip çöp toplama işi gerçekleştikten sonra yöreli iş adamlarınca sponsorluk koşulu ile maddi gelir konusunda ciddi desteklerin olacağından ve maddi sıkıntıların ortadan kalkacağından bahsetti.

 

Emine AKARTAŞ, belirlenen maliyetin mesaj yoluyla ulaşılan tüm üyelerin sayısına bölünmesini üyelerin cep telefonlarına bir mesaj atılarak maliyetin ne kadar olduğunun bilgisi verilip banka hesap numarası da belirtilen mesaj doğrultusunda kişilerden üzerlerine düşen ölçüde katkı sağlamalarının istenmesi önerildi.

 

Kerim BAYRAKTUTAN, öncelikle üye sayının çoğaltılmasını üye sayısı genişletildikten sonra maliyetin üyeler arasında paylaşılmasını önerdi

 

Ömer ÖKTEN, Allah rızası için bu kampanyaya destek istenirse çok daha etkili olunacağı, 15-20 iş adamından destek istenerek kampanyanın gerçekleşmesinin daha gerçekçi olduğunu üyelerden gelecek destekle bu maliyetin toplanmasının zor olduğunu aktardı,

 

Vedat KAYIKÇI, tek tek destek olan tüm köylerdeki hane sayısının tespit edilerek her hanenin bütçesi el verdiğince kampanyaya destek olmasının istenmesini önerdi. köylülerimizin kendi katkıları olmayan kampanyaya sahip çıkmayacakları üzerinde konuşuldu. Belirlenecek zengin iş adamlarının toplanandan eksik kalan kısma destek olmaları fikri üzerinde konuşuldu.

 

Aslan GÜNGÖR, yörede yaşayan bürokratların derneğin çalışmalarına katkı sağlayabileceğini önerdi Çaykur Genel Müdür yardımcısı Osman KESER in her Cuma cami cami gezerek kampanyaya destek toplayabileceğini aktardı.

 

Ömer ASMALI, kış aylarında bütün düğünlerin İstanbul’ da yapıldığını düğünlerde pankart asılabileceğini düğünlerde dernek temsilcilerinin üye kaydı yapabileceğini ve maddi destek sağlayabileceğini önerdi.

 

  1. Yaşar AKTEPE, her köyün temsilcisi olması gerektiğini, köylerde çekemezlik duygusunun hakim olduğunu tüm köylerin projeye destek olmalarının sağlanması gerektiğini bazı köyler desteklerken bazıları desteklemez ise destekleyen köylerin de küsüp vazgeçebileceğini aktardı.

 

Zeynel Hakkı KANTOĞLU; Belediyelerde ihtiyaç fazlası araçların olabileceği belediye başkanları ile görüşülerek bu araçların maliyetinden çok daha ucuza alınabileceğini önerdi.

 

Şeref ERGENÇ, şişli belediyesi ile yakın ilişkiler içinde olduklarından Mustafa SARIGÜL ile bu konu hakkında konuşabileceğinden böyle bir imkan var ise kendisinin yardımcı olabileceğinden bahsetti.

 

Belediye başkanlarından destek önerisi ile başlayan konuşmalar ardından derneğin siyasi görüşünün olmadığı derneğin adının hiçbir siyasi görüşle anılmaması gerektiği kararına varıldı.

 

Abdülkadir AKARTAŞ, 5 köy toplanıp herkesin katkısıyla bir araba 100 konteynır alınamayacaksa derneğin kapatılması gerektiğini söyledi

 

Ferit TANDOĞAN, 1 yıldır toplanıldığını bu sürede neler yapıldığını sordu, oturup çay kahve içip konuşmak yerine bir an evvel icraata geçilmesini istedi

 

Adnan ÖKTEN, köylerin tespiti yapılsın, köylerde kaç hane var, büyük şehirlere dağılım ne oranda gibi soruların yanıtının tespit edilmesini önerdi. Kendisinin yönetim kurulu tarafında bu konuda görevlendirmesi haline bir yardımcı ile birlikte muhtarlarla tek tek görüşerek bu konuda araştırma yapabileceğini köylerin profilini yaratmak gerektiğini söyledi

 

Mustafa BABAL, köylerde yaşayan herkesin 1 YTL dahi olsa mutlaka kampanyaya destek olması gerektiğini hemşerilerimizi tanıdığımızı bizim insanımızın katkısı olmadığı hiçbir projeye sahip çıkmayacağını söyledi.

 

Metin AKAR, yöredeki diğer ilçelere ait derneklerle iletişim haline geçilmesini, projenin sadece melyatderesi köyleri için değil tüm yöre için geliştirilmesinin gerektiğini büyük bir katılımla çevre bakanlığı tarafından yöreye sürekli ve kesin çözüm sağlanması konusunda görüşülebileceğini önerdi

 

Mustafa BABAL, çevre bakanlığı ile görüşüldüğünü, köylerle ilgili bir projelerinin olmadığını, fındıklı ilçesinde bir arıtma tesisi yapılacağını ancak bunun köylerde çöp toplama sorununa çözüm olmayacağını anlattı.

 

Hayrettin OĞUZ, Köylerde yaşayanlar bu sorunların farkında değil, Büyükşehirlerden  oralar farklı gözüküyor. Orada yaşayanlara sorunları aktarılması gerektiği ifade etti.

 

Hamdi AKARTAŞ, Orada yaşayanları eğitmek lazım, çocuklardan başlamalı, çöpün toplanmasından çok atılmamasını sağlamalıyız, Okullarda bu konuda eğitim verilmesini sağlamayız gerektiği ifade etti

 

Şeref ERGENÇ, ilk adım her zaman zor adımdır. İlk adımı atmak konusunda kararlı olmak zorunda olduğumuzu anlattı

 

Vedat KAYIKÇI, bu projenin bir hayır işi olduğu anlatılmalı, hayır konusu ön plana çıkartılarak cami imamlarından Cuma hutbelerinde konuyla ilgili destek olmalarını sağlanması gerektiğini önerdi

 

Adnan ÖKTEN, kişilerin çöplerin geri dönüşümlü hale getirilmesi konusunda eğitilmesi gerektiğini önerdi. Doğaya zararsız maddelerin atılmasında sakınca yok, zararlıların toplanması sağlanmalıdır.

 

Maddi katkıyı artırmak için banka hesabının yanında PTT den de hesap aşılması istendi.

 

Dernek banka hesap numarası verildi (MelyatDeresi Derneği, T.Finans Katılım bankası , İstoç şubesi , 575911-1 )

 

 

Muammer Bakır; Çay alım yerlerine panolar asılarak dernek çalışmaları hakkında bilgiler verilmesi önerildi. Öneri beğeni ile karşılandı yaz ayları için bu konuda hazırlıklar yapılacak.

 

Mustafa TAFRALI, Gençlerin fikirlerinin alınması gerektiğini söyledi, bu konuya ilgi gösteren beyinlerden istifade etmek lazım diye önerdi.

 

Ömer ÖKTEN, “Ham Keçopi yirmağis kodoloçi” Türkçesi “Bunu Al Da Irmağa At” sözcüğünün toplantı kayıtlarına geçmesini ve bu sözün köylerimiz literatüründen çıkartılması gerektiğini söyledi.

 

Dernek yöneticileri tarafından proje katkı sağlanmasını amaçlayan yazılar yazılarak müftülük aracılığı ile köy imamlarına dağıtılması ve ilgili yazının Cuma hutbelerinde okunmasının sağlanması konuşuldu.

 

Yakup ASMALI; Netice itibariyle; ne olursa olsun, ne kadar çalışma yapılırsa yapılsın, asıl olan insan ve doğadır. Unutmamak gerekir ki, yapılacak çalışmalarda bir adım ileriye gidebilmek, hiç gitmemekten daha iyidir. GELECEK NESİLLERE, YAŞABİLİR BİR DÜNYADA BIRAKMAK ÜMİDİ İLE..

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

PUAN DURUMU

O G P

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.