DOLAR 32,3878 0.16%
EURO 35,0590 -0.16%
ALTIN 2.324,770,24
BITCOIN 2271728-0.59687%
Rize

HAFİF YAĞMUR

15:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kenevir Ekimi ve Yetiştirilmesi ile ilgili toplantı yapılacaktır

Kenevir Ekimi ve Yetiştirilmesi ile ilgili toplantı yapılacaktır

29 Ocak 2019 18:05
Kenevir Ekimi ve Yetiştirilmesi ile ilgili toplantı yapılacaktır
0

BEĞENDİM

 

 

 

01.02.2019 cuma günü saat 10.30 da Rize Pazar Belediye toplantı salonunda Pazar İlçe Tarım Müdürlüğünce KENEVİR YETİŞTİRİCİLİĞİ ile ilgili toplantı yapılacaktır.

 

 

Bu önemli konuda detaylı bilgi verelim.

 

Kenevir ne zaman neden yasaklandı? Keneverin kullanım alanları nelerdir?

Kenevir üretimi dünyanın pek çok ülkesinde yasaklı bulunmaktadır. Türkiye’de de uyuşturucu sınıfında yer aldığından dolayı yasaklandı. Başkan Erdoğan’ın bugün Türkiye’de kenevir üretiminin tekrardan başlayacağı mesajını vermesi ile birlikte sosyal medyada en çok aratılan konulardan biri ‘kenevir ne zaman neden yasaklandı’ ve ‘kenevirin kullanım alanları nelerdir’ soruları oldu. İşte bu soruların cevapları…

 

Kenevir üretimi Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede yasaklıdır. Uyuşturucu sınıfında bulunmasından dolayı yasaklı olsa da işin aslı hiç öyle değildir. Kenevir üretimi ile sadece uyuşturucu değil ülkeye ve insan sağlığına yararlı pek çok şey yapılabilir. İlaç şirketlerinden petrol şirketlerine birçok lobi tarafından istenmeyen kenevir, sadece uyuşturucu madde yapımında kullanılmıyor. Çok bilinen bir yanılgı olan bu durum ile kenevir ile yapılabilecek şeyleri görünce çok şaşıracaksınız…

 

KENEVİR NE ZAMAN NEDEN YASAKLANDI?: Başkan Erdoğan’ın kenevir üretimi konusunda yaptığı açıklamalardan sonra pek çok kişi ‘kenevir neden yasaklandı’ sorusuna yanıt arıyor. Kenevir üretiminin Türkiye’de yasaklanmasında pek çok lobi faaliyeti ortaya çıkıyor. Bu lobiler ilaç şirketlerinden petrol şirketlerine kadar devam ediyor. Öyle ki dünyanın en önemli bitkilerinden biri iken, uyuşturucu üretiminde kullanılmasından dolayı yasaklanan kenevir ile yapılabilecekler ise birçok kişiyi şaşırtmaya devam ediyor.

 

En büyük özelliklerinden biri de 20 dönümlük ağaçlarla kaplı bir orman kadar oksijen üretebiliyor. Sadece bir dönümlük kenevir alanı bile 4 dönümlük ağaçlarla kaplı bir alana eş değer olabiliyor. Yine kenevirin kağıda dönüştürme olayı birçok kişiyi şaşırtan olaylar arasında. Bir kenevirin kağıda dönüşmesi 8 kez olabiliyor.

 

KENEVİRİN UYUŞTURUCU MADDE OLARAK KULLANILMASI: Uyuşturucu ile mücadele adı altında yapılan ve uyuşturucu yapımında kullanılan kenevir kuşkusuz üretim konusunda verilen zararın başlıca sebebidir. Ülkemizin doğasının katledilmesine nasıl yol bir açtığını ancak bu rakamları öğrenince görebiliyoruz.

 

Kenevir üretimi ile birlikte en büyük darbeyi ilaç sektörü görecek!

Kenevir, kendisini börekten koruyabilen bir bitki olduğundan dolayı, ellerinde tekelleşmiş bir şekilde ilaç satışını bulan firmalar bu konuda ciddi darbe alacaklar.

 

10 DOLARIN ÜZERİNDE O FOTOĞRAF YER ALIYORDU: AİDS ve kanser tedavisinde, kemoterapi ve radasyon etkisini azaltma gibi bir çok fayda sağlayan, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kenevir Amerikan çiftçileri için bir dönem üretilmesi zorunluydu. 10 Amerikan dolarında kenevir üretimi yapan çiftçilerin fotoğrafı yer alıyordu.

 

İLK PANTOLON KENEVİRDEN ÜRETİLMİŞTİ: İlk pantolon bile kenevirden üretilmişti, kanvas isminin buradan geldiği ifade edilir.

 

PLASTİK ÜRÜNLERİNİN TAMAMI KENEVİRLE ÜRETİLEBİLİR

Plastik ürünlerinin tamamının, çok daha ucuz ve çok daha pratik yolla kenevirden üretilebildiğinde, gerek ilaç gerekse plastik sektörünün dev şirketlerinin kenevir üretimini engellemek için neden lobi faaliyetlerine giriştiği, kenevir üretiminin basit bir şekilde ‘uyuşturucu madde temini’ ile izah edilemeyecek boyutlarda başka türlü hesapları içerdiğini görmek mümkün.

 

İŞTE KENEVİRLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

Peki eski tarihlerde üretimi yaygın olan ve hatta Amerika’da üretimini yapmayan çiftçilerin hapse atılmasına neden bu bitki, niçin bizim düşmanımız?

 

Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir. Yine bir dönümlük kenevirden, 4 dönüm ağaça eş kağıt üretilebilir. Kenevir tam 8 kez kağıda dönüştürülebilirken, ağaç 3 kez kağıda dönüştürebilir. Kenevir 4 ayda yetişir, bir ağaç ise 20-50 yılda… Kenevir, gerçek bir radyasyon temizleyicidir. Kenevir dünyanın her yerinde yetiştirilebilir ve çok az suya ihtiyaç duyar. Ayrıca kendisini böceklerden koruyabildiği için tarım ilacına da ihtiyaç duymaz. Kenevir ile yapılan tekstil ürünleri yaygınlaşırsa, tarım ilacı sektörü tamamen ortadan kalkabilir. İlk kot pantolon, kenevirden yapılmıştır; hatta “kanvas” kelimesi kenevir ürünlerine verilen isimdir.

 

KANSER TEDAVİSİ, ROMATİZMA, KALP…

Kenevir, AİDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyasyon etkisini azaltma; romatizma, kalp, sara, astım, mide, uykusuzluk, psikoloji, omurga rahatsızlıkları gibi en az 250 hastalıkta kullanılmaktadır. Kenevir tohumunun protein değeri çok yüksektir ve içindeki iki yağ asidi de doğada başka hiçbir yerde bulunmamaktadır. Kenevirin üretimi soyadan bile daha ucuzdur.

 

üretimi için, ormanlar katledildi. Tarım ilaçları ile zehirlenme ve kanser arttı.Ve derken dünyamızı plastik çöplerle, zararlı atıklarla donattık…İnsanoğlu, doğayı tüketmenin bir yolunu her zaman bulur ne de olsa; değil mi?

 

Genel olarak KENEVİRİN FAYDALARINI sayalım

  1. Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir.
  2. Yine bir dönümlük kenevirden, 4 dönüm ağaça eş kağıt üretilebilir.
  3. Kenevir tam 8 kez kağıda dönüştürülebilirken, ağaç 3 kez kağıda dönüştürebilir.
  4. Kenevir 4 ayda yetişir, bir ağaç ise 20-50 yılda…
  5. Kenevir, gerçek bir radyasyon temizleyicidir.
  6. Kenevir dünyanın her yerinde yetiştirilebilir ve çok az suya ihtiyaç duyar. Ayrıca kendisini böceklerden koruyabildiği için tarım ilacına da ihtiyaç duymaz.
  7. Kenevir ile yapılan tekstil ürünleri yaygınlaşırsa, tarım ilacı sektörü tamamen ortadan kalkabilir.
  8. İlk kot pantolon, kenevirden yapılmıştır; hatta “kanvas” kelimesi kenevir ürünlerine verilen isimdir. Kenevir ayrıca ip, halat, çanta, ayakkabı, şapka yapımı için de ideal bir bitkidir.
  9. Kenevir, AİDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyasyon etkisini azaltma; romatizma, kalp, sara, astım, mide, uykusuzluk, psikoloji, omurga rahatsızlıkları gibi en az 250 hastalıkta kullanılmaktadır.
  10. Kenevir tohumunun protein değeri çok yüksektir ve içindeki iki yağ asidi de doğada başka hiçbir yerde bulunmamaktadır.
  11. Kenevirin üretimi soyadan bile daha ucuzdur.
  12. Kenevirle beslenen hayvanlar, hormon takviyesine ihtiyaç duymaz.
  13. Plastik ürünlerin tamamı, kenevirden üretilebilir ve kenevir plastiğinin doğaya dönüşmesi oldukça kolaydır.
  14. Bir arabanın gövdesi kenevirden yapılırsa, dayanıklılığı çelikten tam 10 kat fazla olur.
  15. Binaların yalıtımı için de kullanılabilir; dayanıklı, ucuz ve esnektir.
  16. Kenevirle yapılan sabunlar ve kozmetik ürünler, suyu kirletmez; yani tamamen doğa dostudur.

 

Sayısız faydası olan kenevir, bir zamanlar dünyanın en önemli üretim bitkilerinden biriydi ama üretimi yasaktı.

 

 

Hatta Amerika’da 18. yüzyılda üretimi zorunluydu ve üretmeyen çiftçiler hapse atılıyordu. Ancak durum şimdi tam tersi.

 

Nedenini ise, şu bilgiler ışığında anlamak hiç de zor değil:

-W. R. Hearst, 1900’lü yıllarda Amerika’da gazete, dergilerin ve medyanın sahibiydi. Ormanları vardı ve kağıt üretiyordu. Eğer kenevirden kağıt yapılırsa, milyonlarını kaybedebilirdi.

 

-Rockefeller, dünyanın en zengin adamıydı. Petrol şirketi vardı. Bio yakıt olan kenevir yağı da, elbette onun en büyük düşmanıydı.

 

-Mellon, Dupont şirketinin ana hissedarıydı ve petrol ürünlerinden plastik üretmek için patente sahipti. Ve kenevir endüstrisi, onun pazarını tehdit ediyordu.

 

-Sonra ise, Mellon ABD Başkanı Hoover’in hazine bakanı oldu. Bu bahsettiğimiz büyük isimler yaptıkları toplantılarda, kenevirin bir düşman olduğuna karar verdiler. Ve onu ortadan kaldırdılar. Medya aracılığıyla, marihuana sözcüğüyle birlikte keneviri, insanların beynine, zehirli bir uyuşturucu olarak kazıdılar. Kenevir ilaçları piyasadan çekildi, bunun yerini bugün kullanılan kimyasal ilaçlar aldı. Kağıt üretimi için, ormanlar katledildi. Tarım ilaçları ile zehirlenme ve kanser arttı.

 

Ve derken dünyamızı plastik çöplerle, zararlı atıklarla donattık…

İnsanoğlu, doğayı tüketmenin bir yolunu her zaman bulur ne de olsa; değil mi?

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.